Tagline goes here

DOM SPORTOVA „MATE PARLOV“

08.09.2012.

Projekt zaštite sportske dvorane

Dom sportova "Mate Parlov"  višenamjenska je sportska dvorana u Puli predviđena za održavanje sportskih, kulturnih, poslovnih i zabavnih manifestacija. Dom je izgrađen 1978., a rekonstruiran i dograđen 2003. godine. Nalazi se u vlasništvu Grada Pule, a njime upravlja Javna ustanova Pula Sport. Ime "Mate Parlov" nosi od kolovoza 2008., u spomen na slavnog hrvatskog boksača i osvajača zlatne medalje na Olimpijskim igrama 1972.

Sigurnost objekta bila je kompleksan posao kojiem kraj nije bio samim završetkom radova i primopredajom svih sustava tehničke zaštite, već se nastavio kroz niz godina redovnim održavanjima sustava te nadogradnjama i izmjenama zavisno o potrebama same dvorane.

Vatrodojavni sustav proizvođača Notifier u kombinaciji sa IC barijerama MB-2S te djelomično i „S“ opremom za protuekspolzivna područja udovoljava svim zahtjevima i na siguran i pouzdan način uz redovna godišnja održavanja osigurava objekt od pojave požara.

Alarmni sustav DSC Kanada sa particijskim uključenjima te osiguravanjem svih ulaza magnetnim detektorima a unatarnjih prostora Optex DX-40PLUS detektorima svrstava objekt u višu kategoriju zaštite i sigurnosti.

Sustav video nadzora morao je udovoljiti strogim kriterijima, prije svega radi svjetskog prvenstva u boksu održanog 2004. godine ali i radi svih druhih manifestacija sličnog tipa. EF-EDR/1600 spada u sam vrh digitalnih video servera te uz profesionalne JVC monitore i kamere sa dan/noć funkcijama visoke rezolucije zaštićenim profesionalnim kučištima a sve zajedno upravljivo iz kontrolne sobe dvorane i danas zadovoljava visoke standarde na polju zaštite i sigurnosti.