Tagline goes here

Elektronička zaštita artikala

Prema istraživanju odbora Efficient Consumer Response uzroci šteta na maloprodajnim mjestima su različiti. Štete nastale zbog krađa kupaca imaju udio od gotovo 37 posto u ukupnim štetama. Na listi želja vlasnika maloprodajnih trgovina, na prvom je mjestu elektronska zaštita artikala. 

U prevenciji krađa, trgovci koriste cijeli niz preventivnih mjera zaštite koje obuhvaćaju primjenu sustava tehničke zaštite i razne organizacijske mjere. Pri odlučivanju o tome koji sustavi zaštite će se primijeniti važno je znati što se i kako najčešće krade. 

Dugotrajna praćenja i analize krađa na različitim prodajnim mjestima  upućuju na to da se najčešće kradu sljedeći artikli: skupa odjeća poznatih svjetskih marki, cipele i knjige, parfemi i naočale, CD, DVD, PC i igraće konzole, alkoholna pića i duhanski proizvodi, kozmetika, žileti, mesni i ekskluzivni prehrambeni proizvodi, alati, mali električni uređaji i baterije,...

Sustav za elektronsku zaštitu artikala od krađe sastoji se od detekcijskih petlji (antena), zaštitnih privjesaka i naljepnica te uređaja za njihovo skidanje i razdvajanje ili deaktivaciju.

Artikle štitimo na način da pričvršćujemo privjeske, a na blagajnama se isti skidaju „razdvajačima“ a naljepnice deaktiviraju pomoću deaktivatora. Ukoliko zaštita nije deaktivirana, u trenutku prolaza sa zaštićenim artiklom između detekcijskih petlji, oglašava se zvučni i svjetlosni alarm.

Trebate više informacija? Zatražite kontakt.